ETicaretSoft Blog

Türkiye'den ve Dünya'dan en güncel e-ticaret ve teknoloji yazıları.

2016 Yılı Türkiye’de İnternet kullanım istatistikleri.

2016 Yılı Türkiye’de İnternet kullanım istatistikleri.

Tarih: 26.12.2016

Dijital pazarlama ajansı olan We Are Social, Global Web Index verilerini kullanarak hazırladığı 2016 yılı “İnternet ve Sosyal Medya Kullanıcı İstatistikleri” raporunu yayınladı.

2016 yılı için küresel ve lokal dijital istatistiklerin yer aldığı bu kapsamlı raporda, içerisinde Türkiye’nin de yer aldığı pek çok ülkenin dijital kullanım istatistiklerine yer verildi.

We Are Social ’ın raporuna göre Türkiye’deki aktif internet kullanıcı sayısı 46.28 milyon kişi yani nüfusumuzun %58’i internete bağlı.

Aktif sosyal Ağ kullanıcı sayımız ise 42 milyon

Mobil bağlantıya sahip olan kullanıcı sayısı ise 71 milyon kişi yani nüfusumuzun %90’ının mobil aboneliği bulunmakta.

Aktif mobil sosyal ağ kullanıcı sayımız ise 36 milyon yani nüfusumuzun %45’i mobil cihazlar üzerinden sosyal ağlara erişim sağlıyor.

Türkiye’deki internet kullanıcı sayısı bir önceki yıla (Ocak 2015) göre %10 artış göstermiş.

Yine sosyal ağlardaki kullanıcı sayımız ise bir önceki yıla (Ocak 2015) göre %5 artış göstermiş.

Sosyal ağların mobil cihazlar üzerindeki kullanıcı sayısının bir önceki yıla (Ocak 2015) göre artış oranı ise %13 olarak geçmiş raporda.

Yine We Are Social’ın raporunda belirtildiği üzere Türkiye’deki internet kullanıcıları bir gün içerisinde yaklaşık 4 Saat 14 Dakikasını PC veya Mobil cihazlardan internete bağlı olarak geçiriyor.

Sosyal ağlarda geçirdiğimiz günlük ortalama süre ise 2 Saat 32 Dakika

Türkiye’deki internet kullanıcıları içerisinde interneti her gün kullananların oranı %77, haftada bir kez internet kullananlar %16, ayda bir kez internet kullananların oranı ise %3 olarak belirtilmiş.

Türkiye’deki internet kullanıcılarının 2016 yılı içerisinde en fazla kullanmayı tercih ettikleri sosyal platform Facebook olmuş. Tercih edilen diğer sosyal platformlar ise sırasıyla WhatsApp, Facebook Messenger, Twitter ve Instagram olarak sıralanıyor.

Türkiye’deki Facebook kullanıcılarının %63’ü erkek %37’sinin kadın olarak belirtildiği raporda ayrıca Türkiye’deki Facebook kullanıcıları arasındaki en kalabalık kitleyi 20-29 yaş aralığı oluşturduğu belirtilmekte.

Raporun tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz.

ETicaretSoft

Bu yazıyı 5,731 kişi okudu
Yazıyı Paylaş

 

Peşin Fiyatına 9 Taksit

E-Ticaret Paketlerimizi, tüm kredi kartlarına peşin fiyatına 9 taksitle satın alabilirsiniz.